Počitnice v Nemčiji, zakaj pa ne? Bodensko jezero

Naša pot se je nadaljevala proti Bodenskemu jezeru. Bodensko jezero je zelo veliko, pravo malo morje. Delijo se ga tri države Nemčija, Avstrija in Švica. Na jezeru lahko vidite trajekte, barke, jadrnice, plavalce, pa tudi račke in labode.
Nad jezerom pa lahko vidite cepelin, ki leti prevaža turiste. Na tem področju se je rodil Ferdinand von Zeppelin, izumitelj cepelinov. Ti so zaradi nesreče za nekaj časa izginili z neba, danes pa nad Bodenskim jezerom spet letijo.
Ob jezeru smo si ogledali tudi pravo koliščarsko vas Pfahlbauten.
Iz Meersburga smo s trajektom odšli v manjše mesto Konstanz. Karta za trajekt je vključevala tudi prevoze po mestu. V pristanišču je kip ženske, Imperie, ki v rokah drži pomembna veljaka. Več na Wikipediji, o pomenu pa lahko sklepamo...
Opazili smo, da se veliko ljudi vozi z bicikli. Med sprehodom po uličicah Konstance smo odkrili tudi trgovinico s spominki. Našo pozornost so pritegnili pisani zvončki. Bili so nam tako všeč, da smo si enega kupili. Puncam bo polepšal bicikel.
Konstanca je tik ob meji s Švico. Samo par korakov in že se znajdete tam. Zraven mesta je otoček Mainau, ki pa je v švedski lasti. Cvetlični otok Mainau je botanični vrt. V tem času so vrtnice žal že ocvetele. Kljub temu rož ne primanjkuje. Tu je še afriška hišica, pa hiša metuljev,...
 
Še večerni trenutek na Bodenskem jezeru.

Comments

Popular Posts