vzorec za kvačkane rožice

Tale vzorec obljubljam že nekaj časa. Upam, da sem napisala dovolj razumljivo. Vesela bom vsake pripombe, saj to delam prvič.
Za izdelavo kvačkanih rožic je potrebno poznati samo:

- verižno pentljo (chain stich), označila jo bom z V in

- šibično pentljo (treble - British English oz. double crochet - American English), označila jo bom s ŠP
(Pri tej pentlji nit ovijemo okoli kvačke, vtaknemo v zanko četrte verižne pentlje, potegnemo nit v zanko, ovijemo nit okoli kvačke in jo potegnemo skozi prvi dve zanki, nato spet ovijemo nit in jo potegnemo skozi naslednji dve pentlji na kvački.)

Kvačkane rožice:
Najprej nakvačkamo 7 VP, združimo v krog in nakvačkano 3 VP.
1 ŠP, 1 VP, nato petkrat ponovimo 2 ŠP, 1 VP in zaključimo v krog, v katerem je nastalo šest večjih presledkov (tam kjer smo kvačkali VP).
6 VP (zadnjo VP si zapomnimo) in nato še pet VP, ki jih zaključimo v krog v zadnjo od prvih šestih VP (ki s smo si jo zapomnili), 2 VP
2 ŠP v prvi presledek, nato petkrat ponovimo: 3 VP, 5VP, ki jih zaključimo v krog v zadnjo od prvih treh VP, 2 VP, 2 ŠP v naslednji presledek. Dobimo nekakšno zvezdico z krogci iz VP.
6 ŠP v prvi krogec, 1 VP, 6 ŠP in zaključimo, tako da dobimo list. 
Nato še petkrat ponovimo 6 ŠP, 1 VP, 6 ŠP in nastane tale enostavna rožica. 

 
Meni je lažje kvačkati, kot pisati navodila. Ja, celoten vzorec pa lahko ponavljate tolikokrat, kot se vam ljubi.Comments

  1. Super! Hvala, mislim, da mi bo šlo, sploh, ker so zraven besed še fotke (v branju navodil za kvačkanje ali pletenje se grozljivo slaba :o)

    ReplyDelete
  2. Upam, da je razumljivo. Če pa še potrebuješ pomoč, pošlji mail. lp.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala. Vesela sem vašega komentarja.
Thank you for commenting my blog.

Popular Posts