sladoled

Začetek januarja je čas, ko navadno tudi pri sebi naredimo majhno inventuro. Je priložnost, da spremenimo svoje vedenje. Navadno se zamislimo nad starim letom in si postavimo nove cilje. Zaključimo nekatere stare, že davno začete stvari
in se lotimo novih,
v novih barvah, pisanih in drugačnih.
Začetek januarja je tudi priložnost, da se odločimo, da bomo jedli bolj zdravo. 

Doma imamo še nekaj kakijev. Ker bi jih bilo škoda zavreči, smo naredili kakijev sladoled. Najprej smo kakije očistili in jih zmiksali, na tanko vlili na pladenj in dali v zmrzovalnik. Naslednji dan smo zmrznjeno ploščo (štiri kakije) razrezali na kvadratke in dali v mikser. Dodali smo še tri banane, sok polovice limone ali sok polovice pomaranče in košček nastrganega ingverja, ter vse skupaj zmiksali.
Tudi pozimi paše nekaj mrzlega. Naša mularija obožuje ta sladoled. Recept ne vsebuje mleka. Torej si ta sladoled lahko privoščijo tudi tisti, ki sicer mleka ne uživajo.
Mrzlo je, snega pa od nikoder. Res ga že pogrešamo. Rada grem v hribe in vesela sem vsake slane. Tista belina in škripanje pod nogami pa... Ja, včasih smo imeli sneg. 

Pravzaprav si lahko priznamo, da smo si sami krivi, da nam je premalo mar za okolje in da za čisto okolje veliko premalo naredimo in da se vedno potolažimo, da en sam človek pravzaprav ne more nič narediti, ne more spremeniti situacije. Pa ni res. Če si v novem letu vsi postavimo cilje za zmanjšanje onesnaževanja, bomo zagotovo nekaj naredili za boljše življenje. 

Comments

Popular Posts