potep po Romuniji - 3. del, blatni vulkančki

Doma smo si zadali cilj, da pridemo do Črnega morja. Med potovanjem pa smo ugotovili, da je Romunija velika in zanimiva dežela, razdalje med kraji so ogromne in nesmiselno bi bilo, da bi dopust preživeli v avtu in dirjali od kraja do kraja. Saj smo na dopustu, ne? Odločili smo se, da Bukarešto in Črno morje izpustimo in zavijemo proti severu. 

Najprej do Brasova, ki se ponaša z velikim osrednjim trgom in mogočno črno katedralo. Črna zato, ker je v 17. stoletju zajel požar.
Naša pot gre naprej proti Buzau in blatnim vulkančkom. Ker nas je ulovila noč, spet prespimo v penzionu ob cesti. Cesta proti vulkančom je malo slabša, vendar se splača. Ko prispeš na cilj, ugotoviš, da te je pripeljala na Luno. Vulkančki so res nekaj posebnega. Blatna pokrajina, vulkančki bruhajo  in blatna lava teče po hribu. Mali je imel ogromno idej, kje bi lahko zgradili jez, pa usmerili tok... 
Nismo se jih mogli nagledati, takih v mirovanju in...
... takih v akciji.
Po vulkančih pa dolga pot proti severu...

Comments

  1. Res, Romunija je tako velika, raznolika in lepa, da je prav naporna za potovanje, ker bi rad vse videl. :) Mi smo bili dve leti nazaj, vmes skočili za par dni še v Moldavijo in je bilo kar naporno, sploh v kombinaciji s temperaturami skoraj 40. Ampak teh blatnih vulkančkov nismo videli. Zelo lepo, a vse pač ne gre. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala. Vesela sem vašega komentarja.
Thank you for commenting my blog.

Popular Posts