petek, 14. november 2014

Kaki

Velikokrat se sprašujem, s čim nadomestiti bonbone in piškote? Katera hrana bi bila otrokom tako všeč kot Milka? Ena od rešitev so kakijevi krhlji.
Ni čisto res, da kaki uspeva samo v krajih s toplejšim podnebjem. Pomembno je, katero sorto izberemo. Pri nas imamo kaki vrste tipo. Obiramo ga pred prvo slano, nekako v tem času. Ko kakije utrgamo, so še trdi in trpkega okusa. Vendar se v shrambi umedijo in postanejo zelo sladki. 
Današnji dan je ponudil nekaj drobnih sončnih žarkov, ki smo jih izkoristili za trganje tega kakija. Ti se v sivih dneh na drevesih bleščijo kot jesenski sončki. Našim plodovom se sicer vidi, da so bili dolgo izpostavljeni dežju.

Ko kakije potrgamo, nekaj dni počakamo, da dobijo bolj oranžno barvo. Nato še trde narežemo na krhlje in posušimo na temperaturi približno 40 °C.
Dobimo kakijev čips, ki je ena od zdravih rešitev naših potreb po sladkem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za tvoj komentar.