Benetke so čisto blizu

Letošnje poletje se mi je zdelo nekam kratko, pa hitro se je poslovilo. Pustilo nam je spomine na vse dogodivščine, srečanja in poslavljanja. Šele zdaj razmišljam, kaj vse se je zgodilo. Mislim, da je to poletje malo spremenilo tudi moje že velike mulce. Ta velika dva sta ugotovila, da je bilo včasih lepo, ko smo šli vsi skupaj kam, tako, kot family. Pa mogoče bi to lahko kdaj ponovili. Najbolj všeč pa mi je, da ni ostalo samo pri besedah, iskanju terminov in usklajevanju, ampak smo hitro dobili rešitev. Če ne moremo za več dni, gremo pa za en dan. Punca je izbrala Benetke, saj so čisto blizu. Pravzaprav skoraj bližje kot Ljubljana. Pa  ne komplicirajmo, če greš prvič, ali si bil tam že večkrat, Benetke so vedno posebne.

Odpeljali smo se do kraja Treporti na polotočku pred Benetkami. Nato smo kupili vozovnice za vaporreto (morski bus). Najprej gremo na Burano, nato Murano in Benetke. Če ostane kaj časa, se pa malo "furamo", kar nekam. Ko greš kar nekam, vidiš pravo življenje v kraju.

Na Buranu smo bili že zjutraj, ko še ni bilo prave gneče. Burano je fotogeničen, pa romantičen. Vse zaradi pisanih hiš.
Murano je znan po izdelkih iz stekla. Neverjetno, kaj vse se lahko naredi iz stekla. Pa kako čudovite melodije skriva v sebi.
V Benetkah je bila velika gneča, zato smo kmalu odšli iz trga sv. Marka v manjše ulice. Teh je cel labirint.
Na koncu še vožnja z vaporetom mimo otočkov, pa zadnja fotka Burana iz čolna. Bil je lep dan, zaradi Benetk, še bolj pa zaradi dobre družbe.



Comments

Popular Posts