malenkosti in drobnarije

Na radiju so govorili o utrujenosti, izgorelosti, prvih simptomih... Tudi v službi se pogosto pogovarjamo o utrujenosti in vedno tudi o obveznostih, ki jih moramo narediti. Nikoli jih ne zmanjka. Meni pa se zdi, da pogovori, ki se vedno vrtijo samo okoli službe, dela in utrujenosti, to samo še povečujejo. Tistih par minut ob kavi bi lahko porabili za pogovor o počitnicah, dopustu,.. Ne vem, frizurah, fižolu, vremenu, sladoledu, karkoli... Samo o službi ne. O vseh drugih malenkostih pa lahko. 
Recimo, da je skoraj vsak popoldne dež. Vreme je zame idealen izgovor, da ne grem hodit ali teč. Včasih je tako lepo malo lenariti. Sem pa uredila majhen kotiček na balkonu. Idealen za opazovanje dežja.
Na vrt sem posadila lubenico. Pa kamilice cvetijo.
Tamal komaj čaka konec šole. Punca je odpisala zadnjo kontrolno pri fiziki v gimnaziji. Pravi, da jo ne bo prav nič pogrešala. Tavelik pa je nekje sredi izpitov. Naša Rozi zna uživati.
Jaz skoraj vsak dan nakvačkam kakšen kvadratek. Občasno malo pomerim, bolj ocenim, koliko je kupček zrasel. Kaj pa vi? Katere malenkosti vas razveselijo?

Comments

Popular Posts