nedelja, 05. junij 2016

Domači jogurt

Ta vikend smo pripravljali jogurt po receptu, kot ga pripravljajo v osnovni šoli.
- Mleko (pasterizirano) segrejemo do 40°C. (Surovo zavremo in ohladimo na 40°C.)
- V mleko vmešamo en jogurt.
- Jogurt nalijemo v steklene kozarčke in za par ur damo v pečico segreto na 50°C, pečico potem izklopimo.
- Nato ga ohladimo in damo v hladilnik.
Tako dobimo navaden jogurt. Ker pa je sadni veliko boljši, v narejen jogurt primešamo nekaj sadja. Na vrtu je že velijo jagod, dozorele so prve maline, v zamrzovalniku pa se zagotovo najde še kakšen lonček borovnic. Zdaj je pravi čas, da porabimo stare zaloge.
Jogurt s sadjem je bil današnji nedeljski zajtrk. Razmišljam, da bi tudi ob ponedeljkih vstala 5 minut prej in imela čas za... Mogoče pa.




1 komentar:

  1. ojla tale jogurt se mi pa dopade:)))
    pa kvackarija ti gre lepo od rok:))

    OdgovoriIzbriši

Hvala.