Slavnik in divji šparglji

Mrzla sobota je vrhove bližnjih hribov pokrila s snegom. Odločili smo se, da gremo na Slavnik. Tam bo zagotovo toplo. Iz vas Podgorje vodita do vrha dve poti: lažja in malo daljša ter malo bolj strma, krajša pot. Vzpon do vrha ni zahteven. Zdelo se mi je primerno, da se malo razgibamo po deževni in leni soboti.
Tabla pod vrhom je obljubljala narcise, ki žal še niso cvetele. Upali smo, da bomo zagledali sledi volkov, pa žal tudi teh nismo našli.
Zato pa nam je narava ponudila veliko drugih zanimivosti.

Po povratku v dolino smo se še malo potepali po okolici.
Nato pa se podali na lov za šparglji. Ti menda ne tečejo tako hitro kot volkovi in jih je lažje najti. Je pa res, da se znajo dobro skriti. Napeli smo oči in našli nekaj mladih poganjkov. Naš mali jih je pridno iskal. No ja, ima še skoraj "nove" očke.
Doma smo nabrane šparglje pripravili z jajci. In sicer tako, da smo jim odstranili olesenele dele, jih oprali in narezali na centimeter debele koščke. Na par žlicah olivnega olja smo popražili sesekljano čebulo, dodali šparglje in pražili še pet minut. Nato smo dodali premešana jajca in malo soli. Ko se jajca strdijo, je jed gotova. 
Medtem ko smo se potepali, so doma zacvetele potonike.  
Iz teh cvetov pa bodo nastala jabolka. 
 
 


Comments

Popular Posts