Musaka s porom in krompirjem
Por je tipična zimska zelenjava. Vidimo ga na marsikaterem vrtu.
Ta vikend smo pripravili porovo musako. Sama sestavin ne tehtam in delam bolj po občutku. Torej, krompir skuhamo, olupimo in narežemo na kolobarje. Medtem, ko se krompir kuha, očistimo por in ga narežemo. V kozico damo košček masla, na njem popražimo čebulo in por. Nazadnje dodamo še sesekljan česen, sol in muškatni orešček. V namazan pekač damo plast krompirja, plast pora in ponovno plast krompirja. Musako prelijemo s prelivom, ki smo ga posebej pripravili iz jajca, kisle smetane in ščepca soli. Pečemo v pečici približno 15 minut na 180 °C. In glej, glej, tudi mala usta so počistila krožnik. Je bilo fino.
Skoraj že spomladanski sonček nas vabi v naravo. V daljših dneh že delamo nove načrte, take uresničljive in take v oblakih. Ni važno. Važno je, da načrti so in važno je, da vidimo majhne lepe čudeže narave. In lepo, da mi je moj mali nogometaš nabral šopek zvončkov.
Super recept...se mi kar sline cedijo.Moram pa pohvaliti tudi tvoje prekrasne fotke.
ReplyDeleteLP,Urška