Prazniki
Prazniki so tudi čas za ustvarjalnost, za nove ideje. Te jaslice v ogromni buči smo videli v Čedadu.
Doma smo spekli domač paneton. Za testo smo potrebovali kvas, domačo polnozrnato pšenično moko, polovico masla, 2 jajci, sladkor, vanilijev sladkor, naribano lupinico eko limone, malo soli, mleko in rozine. Naredili smo ga po enakem postopku kot pečemo kruh. Za model smo uporabili kar pekač za torte. Naš paneton je bil zato nižji od kupljenih, ampak nič manj okusen.
Doma smo spekli domač paneton. Za testo smo potrebovali kvas, domačo polnozrnato pšenično moko, polovico masla, 2 jajci, sladkor, vanilijev sladkor, naribano lupinico eko limone, malo soli, mleko in rozine. Naredili smo ga po enakem postopku kot pečemo kruh. Za model smo uporabili kar pekač za torte. Naš paneton je bil zato nižji od kupljenih, ampak nič manj okusen.
Privoščili smo si ga z zimskim čajem, ki smo ga pripravili iz šipka, cvetja lipe, posušenih jabolčnih olupkov, cimeta, klinčkov in ingverja.
Kljub prijetnim vonjavam nismo mogli ostati doma. Skozi okno smo opazovali, kako se v krmilnici pred hišo vrstijo siničke.
Prijetno sonce nas je zvabilo, da smo se odpravili na Kobiljo glavo. Na nadmorski višini približno 1200 m so nas presenetile trobentice.
Pod vrhom pa so nas pričakale zaledenele trave,Zazrli smo se v sosednje hribe
in tekli do zaledenelega jezerca.
Najmlajši je bil seveda prvi na vrhu.
Comments
Post a Comment
Hvala. Vesela sem vašega komentarja.
Thank you for commenting my blog.