Počitnice v Nemčiji, zakaj pa ne? Rothenburg ob der Tauber

Kampiranje v dežju res ni zabavno. Vožnja na dolge razdalje tudi ne. Seznam krajev, ki bi jih želeli obiskati je vseboval še nekaj mest. Ampak, vsaj še eno, samo še en dan.

Rothenburg ob der Tauber je eno od mest na nemški romantični cesti. Čeprav smo ga obiskali v dežju, nismo bili razočarani. Mesto obdaja pokrito obzidje, po katerem se lahko sprehajate tudi v dežju. Obzidje je precej dolgo in naš mali je naštudiral vse položaje obrambe...
Z obzidja lahko opazujemo pisane ulice, po katerih se je lepo sprehoditi. Mesto je polno izložb z čokoladnimi in drugimi dobrotami, igračami, vitezi... in še zdaleč ni romantično samo za odrasle. Tudi otroci najdejo veliko zanimivega.
Rothenburg ob der Tauber je tudi mesto, kjer je Božič celo leto. V mestu je namreč svetovno znana trgovina z božičnimi okraski Božična vas Käthe WohlfahrtTrgovina je urejena kot muzej. Ima ogromno okraskov, dekoracij, z vsemi podrobnostmi, božično glasbo... Temu vzdušju se ne da upreti.
 
Rothenburg ob der Tauber je bilo zadnje mesto na našem potovanju po "malo drugačni, romantični" Nemčiji. Dež nas je pregnal domov. Potepanje smo zaključili z Božičem sredi julija. Zakaj pa ne?


Comments

Post a Comment

Hvala. Vesela sem vašega komentarja.
Thank you for commenting my blog.

Popular Posts