Počitnice v Nemčiji, zakaj pa ne? Garmisch-Partenkirchen

O več možnostih smo razmišljali: o bivši Jugoslaviji, o Provansi... in na koncu izbrali Nemčijo. Nekateri poleti vedno hodijo na morje in prisegajo na sonce in počitek. Meni pa je počitka kmalu preveč. Všeč mi je če se vedno nekaj dogaja. Torej v južno Nemčijo.

Nemčija ima ogromno možnosti za zanimiv dopust. Ima veliko zabaviščnih in adrenalinskih parkov, ogromno muzejev, zanimiva mesta, velika jezera in ogromno kolesarskih poti. Te so zgledno urejene. Naš dopust je bil najprej zamišljen kot pomikanje po Nemčiji in odkrivanje okolice s kolesi. Potem pa se je še naša velika mala punca odločila, da gre z nami. Ker je naš mali avto še vedno mali, so bicikli ostali doma. Pa nič hudega. Okolico smo raziskovali z avtom, šli smo z busi, pa trajektom in tudi peš se daleč pride.

Naredili smo krog po južni Nemčiji: mimo Bodenskega jezera do francoskega Colmarja in se vrnili severneje nad Münchnom. Prvih nekaj dni smo ostali v kampu v Bad Wörishofnu, ki se lahko pohvali s toplicami in Skyline Parkom. Mesto je tudi dobro izhodišče za izlete, na primer v Garmisch-Partenkirchen.
 GarmischP. se ponaša s skakalnico.
Blizu skakalnice je ozka soteska Partnachklamm, v katero smo želeni iti na sprehod. Zaradi podora, ki je bil posledica deževja je trenutno žal zaprta. Zato pa smo odšli po krožni poti nad njo.
Blizu GarmischP. je tudi najvišja nemška gora Zugspitze (2962 m), na katero lahko pridete s pomočjo gondole ali zobate železnice. No ja, za Nemčijo ne vem, ampak pri nas, v Sloveniji, se velikokrat sliši, da dokler ne prideš na Triglav, nisi pravi Slovenec. Pa se bom tu pohvalila, da mi je nekoč že uspelo priti na vrh. Peš, seveda.
Na poti iz Garmischa smo naleteli na pravo nemško žurko z muziko, pivom in klobasami, pa pletenimi nogavicami in gamašami.






Comments

Popular Posts