Paklenica - prvi dan

Končno prvomajski prazniki. Kar štiri dni skupaj ne bo treba v službo in če mi še v petek uspe dobiti dopust, bo to šest dni, kar pomeni, da že lahko gremo nekam res daleč. Načrtovali smo potep po Nizozemski, v google sem večkrat vpisala Norveška... sanje, morda nekoč. Dopust mi je uspelo dobiti, a kaj ko je prva dva dneva vzel dež, vse načrte pa pokvarila vremenska napoved za Nizozemsko.

Gremo raje nekam na sonce. Zmagal je Jadran, tokrat smo se odpravili v Paklenico. Naš mali kombi se je hitro spremenil v avtodom za tri osebe. Da bi se izognili čakanju na meji, smo odšli v soboto že ob štirih zjutraj, Vožnja po cesti pod Velebitom se mi je vedno zdela naporna, neskončna in dolgočasna. Tokrat jo je popestrilo vreme. Veter je nosil dež z hribov nad morje, kjer so nastajale vedno nove mavrice.
Že prvi dan smo izkoristili za obisk parka, ki je pravi raj za plezalce, pohodnike in sploh vse ljubitelje narave. 
Prvi dan smo odšli do vhoda v jamo Manita peć. Za obisk jame se nismo odločili, ker smo bili žal premalo oblečeni. Ampak, že pot je bila dovolj zanimiva.
Potem, ko smo v Starigradu našli kamp in se najedli, smo še našli dovolj moči za sprehod do trdnjave, ki je nekoč služila za obrambo pred Turki.


Comments

Popular Posts