sobota, 17. december 2016

ohrovt s krompirjem

Zima je čas za zeljnice. Teh je na vrtu in njivi še vedno dovolj. Ohrovt pri nas preživi zimo na vrtu. Kodrolistnemu ohrovtu pa šele mraz prinese pravi okus. Pri nas je pozimi kar velikokrat na jedilniku. 
Pogosto naredim preprosto jed s krompirjem. Potrebuje samo:
- glavo ohrovta
- 5 velikih krompirjev
- 1 čebulo
- česen
- malo muškatnega oreščka in ščepec soli
Krompir olupim in skuham ter grobo zmečkam. Ohrovt operem in narežem na trakove široke približno 1 cm. Nato ga v vreli vodi kuham par minut in odcedim. Sesekljano čebulo rahlo zarumenim na oljčnem olju, nato vanj dodam kuhan ohrovt in zmečkan krompir. Ter vse premešam in dušim še nekaj minut. V tem času dodam še ščepec soli, malo muškatnega oreščka in drobno sesekljan česen. Česen imam zelo rada, zato ga pogosto dodam v jedi.  
Krompir je narejen in je lahko priloga k mesu. Če pa na toplo jed naribamo malo mehkega sira in počakamo, da se raztopi, je to lahko samostojna večerja.
Mjami, tudi pozimi se na vrtu dobi okusna zelenjava. Samo še sneg manjka. Čeprav si ga močno želimo, tega žal ne moremo narediti. Kakšno snežinko pa lahko.
Naše snežinke bodo na novoletni jelki. Zunaj pa nas razveseljuje rožnato nebo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala.