pecivo z malinami

Ta recept mi je zelo všeč. Dobila sem ga od prijateljice, podoben je tudi na kulinarika.net. Pecivo je hitro pripravljeno, priprava pa enostavna. V tem času je na vrtu veliko malin, ki jih lahko uporabimo. 
Pecivo je narejeno iz testa in nadeva. Potrebujemo naslednje sestavine:
za testo:
- 300 g bio pšenične moke
- 200 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 150 g masla
- 1 dcl mleka
- 1 pecilni prašek 
- 1 vanilijev sladkor
za nadev:
- 0,5 kg skute
- 1 navaden jogurt
- 1 kisla smetana
- 1 jajce
- sok ene limone
- 5 žlic sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 0,5 do 1 kg malin

Testo: najprej stepemo rumenjake, sladkor in maslo, da se spenijo. Nato dodamo vse preostale sestavine, na koncu sneg iz beljakov in zmešamo v precej tekoče testo.
Za nadev zmešamo vse sestavine, razen malin.
Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo približno 2/3 testa. Nato vlijemo nadev in ga porazdelimo po testu. Nanj enakomerno posujemo maline. Preostanek testa porazdelimo po vrhu sladice. Pečemo 40 min pri 170 °C.
Pecivo je mehko in zelo sočno. Še boljše je hladno. Meni se zdi zelo primerno za tople poletne dni. Navdušen je bil tudi moj ta mali, nad obiranjem malin najmanj, nad peko malo bolj, najbolj pa, ko je bilo pecivo na krožniku in ga je bilo treba pojesti.

Comments

  1. Mmmmmmmm, sadje in skuta - vedno zmagovalna kombinacija pri meni :o)

    ReplyDelete
  2. Že ob receptu so se mi pocedile sline, da ne govorim, kako okusno šele zgleda na krožniku. Ta malega čist razumem in sem z njim:))) Hvala za rp in lep pozdrav, Andreja V.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala. Vesela sem vašega komentarja.
Thank you for commenting my blog.

Popular Posts