vrt v juliju in jajčevci s paradižnikom

Pred dopustom smo počistili njivo in na potke nanesli travo, da bo plevel manj rasel in da bo trava bolj zadrževala vodo. 
Po vrnitvi kar nisem mogla verjeti svojem očem, koliko pomeni deset dni poletja za rastline. Nekatere so čisto ponorele. Aronija in robide zorijo, vrt je poln paradižnika in paprike, ...
Prav posebej pa smo se razveselili naše prve lubenice.
V tej toploti zelenjava itak najbolj paše. Jajčevci s sirom so hitro pripravljeni. Najprej jih narežemo na približno en cm debele rezine in posolimo ter pustimo stati približno pol ure, da spustijo vodo. V tem času pripravimo paradižnikovo omako. Sesekljan česen cvremo v oljčnem olju, da zadiši. Dodamo na kocke narezan paradižnik (prej smo mu očistili semena), malo soli in malo sesekljanega peteršilja. Vse skupaj kuhamo kakšnih 15 minut. Rezine jajčevcev osušimo in jih na oljčnem olju popečemo na eni strani. Nato jih obrnemo in nanje dodamo pripravljeno paradižnikovo omako ter košček sira. V pokriti ponvi pečemo še toliko časa, da se sir razpusti.
Poletje je čas za enostavne stvari. Preprosto srečni smo, ker smo skupaj in skupaj ustvarjamo in mami ni treba v službo. Lepo je, ko igramo balinčke in lepo je, ko se posladkamo z darovi, ki nam jih ponuja narava.

Comments

  1. Moja prva reakcija na tvoj zapis z vrta in njive je bil - Noro, kaj ti čaraš! Od paradajza, malancan, do lubenice! In kako lepo lično in čedvno vse zgleda! Čestitam in se oglasim!

    ReplyDelete
  2. Uau, super. A ni fino, ko greš pred kosilom ven in si nabereš vse, kar potem vržeš v lonec? Obožujem ta čas!
    Pri vas je mali raj.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala. Vesela sem vašega komentarja.
Thank you for commenting my blog.

Popular Posts