torek, 08. december 2015

domači krekerji

Dnevi so vedno krajši. Sonce zaide, ko sem še v službi in, ko pridem domov, je že tema. Hodit grem lahko samo s čelko. Slabost teh zimskih popoldnevov je, da potem začnemo kuhati in ko je skuhano, je treba še pojesti... 
No, ja. Danes sva z malim pripravila domače krekerje. Zanje potrebujemo skodelico pšenične moke, skodelico pirine moke in pol skodelice pirinih otrobov. Uporabila sva žita iz ekološke pridelave in jih najprej zmlela. V moko sva dodala par žlic oljčnega olja in malo v vodi raztopljene himalajske soli. Ko mesimo, po potrebi dodajamo vodo. V del testa sva dodala v možnarju strt rožmarin, kar pričara vonj poletja in morja. Po želji, bi lahko dodala tudi druge začimbe. Testo sva razvaljala na debelino 1 do 2 mm in ga razdelila na koščke. Nato sva jih popikala z vilicami. Krekerje pečemo 12 do 14 minut pri temperaturi 180°C.
Danes nisva pekla samo midva. Tudi Miklavž je pekel piškote. Ko sem bila še majhen otrok, so mi odrasli povedali, da je pozimi nebo rdeče, ko  Miklavž peče piškote. 
 Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala. Vesela sem vašega komentarja.