Jesen v kozarčku

Kdaj pa kdaj se prileže kaj sladkega. Recimo tale zdrava sladica v kozarcu. 
Sestavljajo jo štiri plasti. Najprej plast prosa, ki sem ga skuhala na mleku in dodala ščepec himalajske soli in žlico rjavega sladkorja. Nato sledi plast jabolk. Olupljena in narezana jabolka sem skuhala v žlici vode in nato pretlačila. V jabolka sem dodala malo cimeta. Tretja plast je domača tolminska skuta, ki sem ji primešala žličko medu. Zadnja plast pa je kaki. Olupljen kaki sem pretlačila z vilicami in ga dodala v kozarec. Po vrhu sem potresla še pražene lešnike. 
Zaradi lepega sončnega vremena kar ne morem verjeti, da smo skoraj na polovici novembra. Sonce je čudovito obarvalo liste,
ob štoru so zrasle gobe.
Tale cvet je še vedno lep.
Veverica je obiskala leske za našo hišo. Le kaj je iskala?
Nerada pomislim, da se nam bližajo kratki in temni dnevi. Z mojim ta malim sva našla rešitev: sončno jesen sva ujela v kozarec. Hranila ga bova za sive dni. Kako bi pa vi ulovili sonček?

Comments

  1. Izvirna sladica na začateku, vmes ena sama jesen in na koncu izvirna dekoracija za hude, sive dneve. Všečkam!

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala. Vesela sem vašega komentarja.
Thank you for commenting my blog.

Popular Posts