solata iz zelja in paprike

Zaradi prelepega sončnega vremena kar ne morem verjeti, da se avgust končuje. Zadnje proste trenutke moramo dobro izkoristiti, saj bomo kmalu ujeti v svoje urnike. Še malo moramo plavati v topli Nadiži,
ali prespati nekaj ur v prijetni senci.
Vsako leto občudujem nežne cvetove jajčevcev,
ki so pravo nasprotje živih cvetov slezenovca.
Koruza je vsak dan nekoliko večja in vedno več je nezaželenih obiskovalk. Vrane si z njo pridno polnijo želodce. Zato nas pa še vedno razveseljujejo jagode.
Dozorele so fige in grozdje.
Paradižnika smo se naveličali. Na vrtu so sedaj glave zgodnjega zelja in veliko paprike. Tole solato je na televiziji pred nekaj leti predstavljal Jamie Oliver. On je uporabil kitajsko zelje, pa sveži koriander... Mi pa smo sestavine priredili zmogljivostim našega vrta in jih prilagodili našemu podnebju. Solata je vseeno odlična. Potrebujemo:
- 1 majhno glavo zelja
- 4 do 5 rdečih paprik
- šop peteršilja
- majhen košček ingverja (1 cm)
- sok ene limone
- sol in oljčno olje
Paprike operemo in narežemo na trakce, prav tako drobno narežemo zelje in peteršilj. V zelenjavo dodamo limonin sok, oljčno olje in sol ter naribamo košček ingverja, ki smo ga prej olupili. Zelenjavo premešamo kar z rokami in jo vmes precej močno stisnemo. Solata ima zelo svež okus. Pri nas doma hitro izgine iz krožnikov.



Comments

Popular Posts