sobota, 11. julij 2015

domači sladoled

Navadno za rojstne dneve doma pripravimo torto. Ampak zadnje dni je za peko torte res prevroče. Zato smo se odločili za sladoled. Hitro, enostavno, pa še stanovanja ne segrejemo. Potrebujemo samo 10 banan, skodelico malin, nektarino in kakav. Najprej pripravimo osnovo. Banane narežemo na koščke in čez noč damo v zamrzovalno skrinjo. Zamrznjene koščke mešamo v mešalniku toliko časa, da nastane kremasta zmes. Po potrebi dodamo žličko ali dve vode (ali mleka). 

Kremo razdelimo na tri enake dele, vsak del v svojo skodelico. V skodelice k osnovi dodajamo poljubno sadje, glede na okus, ki ga želimo.
Mi smo v prvo dodali pest malin, v drugo olupljeno na koščke narezano nektarino, v tretjo pa žlico čokolade v prahu in žlico kakava. Skodelice hranimo v hladilniku. Najprej v mešalniku premešamo vsebino prve skodelice, napr. tiste z malinami. Zmes vlijemo v plastično posodo in damo v zamrzovalno skrinjo. 

Ko prva plast postane dovolj trda, v mešalniku pripravimo naslednjo zmes, npr. tisto s čokolado in jo vlijemo v plastično posodo vrh plasti z malinami. Če bi naredili vse naenkrat, bi se plasti zmešale in sladoled ne bi bil lep.
Za druge barve in druge okuse uporabimo drugo sadje, borovnice, marelice,..
In še šopek za praznik.
 
 

1 komentar:

Hvala. Vesela sem vašega komentarja.