Kaj ti je bilo najlepše med zimskimi počitnicami?

Moj mali v svojem spisu ni veliko razmišljal. Jasno je odgovoril, ko smo šli smučat in smo bili skupaj.

Tako enostavno je to. Iskren otroški odgovor. Najlepše je, ko smo skupaj.

Kaj pa odrasli? Vidimo same če-je...? Ne, ne, prav vesela sem, da je še vedno najlepše, ko smo skupaj. Ko pozabimo na službo, na doseganje planov in vidimo vesele barve, ki nam jih ponuja pomlad: belo
vijolično
rumeno
in zeleno. Meni je zelena zelo ljuba. Zame v sebi skriva življenje in tako vse barve.
Smučali smo žal le en dan. Smo pa izkoristili tudi popoldneve in kuhali. Preizkusili smo mlinček za žita in pripravili polnozrnat kruh z zelišči. 
Pšenico smo nabavili na ekološki kmetiji Jejlar, ki je predstavljena v tej brošuri. Na kmetiji je možno dobiti pšenico, piro, rž, ajdo, koruzo, različno sadje, most, meso... V lanskem letu so pridelali tudi laneno seme in nam podarili zavitek.  Ker je eko, bo zagotovo vzklilo, zato ga bom poskusila posejati na vrtu.
Kruh z zelišči pripravimo tako, da umesimo navadno testo za kruh in vanj dodamo pest zelišč: rožmarina, timijana, bazilike, origana,.., ki jih prej stremo v možnarju. Ko kruh pečemo diši, kot bi pekli pico. 
Tudi na sadike nismo pozabili. Včasih sem vsak dan pršila vodo po rastlinicah. Potem sem ugotovila, da je to zelo zamudno, zaradi velikega števila rastlin, me je prav bolel prst. Danes jih zalijem s plastenko fruca, kateri smo prej v pokrovček navrtali več majhnih luknjic.
Na sprehodu po gozdu smo ugotovili, da že rastejo kronce. Kako so lepe.










Comments

  1. o si kupila mlin, boš mogla kaj več povedat, naj ti lepo služi

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala. Vesela sem vašega komentarja.
Thank you for commenting my blog.

Popular Posts