Deževen vikend


Jablane pred našo hišo so polne jabolk. Plodovi imajo sicer kakšno liso, so pa popolnoma bio.
Tudi malo "slabša" ne zavržemo. Uporabimo jih lahko na primer za narastek iz prosene kaše in jabolk. Manjši lonček prosa (najprej ga dobro operemo) skuhamo na mleku, ki ga prej posolimo. Naribamo veliko skledo jabolk, jim dodamo namočene rozine, cimet, vanilijev sladkor, dve žlici rjavega sladkorja. Sestavine zmešamo in damo v pekač. Nato maso prelijemo s stepenim jajcem, v katerega smo dodali mleko. Pečemo 50 minut pri 180 stopinjah,
Proso so včasih uvrščali med zdravilne rastline. Ne vsebuje glutena. Pospešuje potenje, čisti črevesje in pomaga pri razstrupljanju telesa. Ugodno vpliva tudi na nohte in lase.
Jabolko na dan, sploh sveže, pa odžene, vsi vemo koga, stran.
Nismo samo pekli, šli smo tudi na sprehod...
si pripravili zdrav smoothie iz banane, jabolk in aronije, ki smo jo poleti dali v zmrzovalnik. 

V vrt žal nismo mogli, ker je vse preveč namočeno. Samo pogledali smo nekaj rožic, 
in takih rastlin, ki mene spomnijo na vrtnice.
 

Comments

Popular Posts