ponedeljek, 22. september 2014

Deževen vikend



Jablane pred našo hišo so polne jabolk. Plodovi imajo sicer kakšno liso, so pa popolnoma bio.
Tudi jabolka, ki so malo gnila, ne zavržemo. Uporabimo jih lahko na primer za narastek iz prosene kaše in jabolk. Manjši lonček prosa (najprej ga dobro operemo) skuhamo na mleku, ki ga prej posolimo. Naribamo veliko skledo jabolk, jim dodamo namočene rozine, cimet, vanilijev sladkor, dve žlici rjavega sladkorja. Sestavine zmešamo in damo v pekač. Nato maso prelijemo s stepenim jajcem, v katerega smo dodali mleko. Pečemo 50 minut pri 180 stopinjah,
Proso so včasih uvrščali med zdravilne rastline. Ne vsebuje glutena. Pospešuje potenje, čisti črevesje in pomaga pri razstrupljanju telesa. Ugodno vpliva tudi na nohte in lase.
Jabolko na dan, sploh sveže, pa odžene, vsi vemo koga, stran.
Nismo samo pekli, šli smo tudi na sprehod...
si pripravili zdrav smoothie iz banane, jabolk in aronije, ki smo jo poleti dali v zmrzovalnik. 
Aronijo so gojili že stari Indijanci. Je nezahtevna rastlina in uspeva tudi na revnih tleh. Pripomore k boljšemu počutju, nas ščiti pred prostimi radikali in zavira staranje.
V vrt žal nismo mogli, ker je vse preveč namočeno. Samo pogledali smo nekaj rožic, takih pravih..
in takih, ne čisto pravih...
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za tvoj komentar.