nedelja, 10. avgust 2014

Ananasov kompot iz domačega vrta



Zaradi dežja letos na vrtu skoraj ni paradižnika, ali pa je pogled nanj zelo žalosten. Mogoče pa bi morali preprosto vzeti tisto, kar nam narava ponuja. Na mojem vrtu je veliko paprike, kumaric, bučk, malin, krompirja, fižola,... Z malo domišljije lahko marsikaj skuhamo.

Na primer ananasov kompot narejen iz bučk.

Viške bučk, ki jih ne moremo sproti porabiti, operemo, olupimo, izdolbemo seme in narežemo na koščke. Stisnemo 5 do 6 limon in z njimi polijemo bučke. Na približno 2 kg bučk vsujemo še 0,5 kg rjavega sladkorja. Sestavine pustimo 6 ur počivati. Občasno jih premešamo. Bučke se začnejo potiti in kmalu plavajo v soku. Po približno šestih urah jih odcedimo in sok zavremo. Vanj vsujemo koščke bučk, dodamo še žlico vanilijevega sladkorja in kuhamo par minut. Samo par minut, da koščki posteklenijo. Vroč kompot nato shranimo v steklene kozarce. Tako, v mrzlih zimskih dneh se bomo posladkali z kompotom, ki bo še najbolj podoben ananasovemu.

Pa še nekaj fotk iz mojega  vrta, ki je poln barv in vonjev po zreli papriki...

cvetočih jajčevcih in baziliki...
ameriškem slamniku...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za tvoj komentar.